четвъртък, 7 април 2011 г.

Firefox 4 за Android


Една от най-популярните търсачки в света наскоро представи и новата си версия. Конкурентите не останаха по-назад и се появиха новият Chrome и Internet Explorer. Това което прави впечатление в новата лисица е разработването за по приятен интерфейс на таблет, като програмата предлага дори синхронизация и Add-Ons(добавки към апликациията за допълнителни функции). Основният минус на Firefox 4.0 е че не поддържа Adobe Flash.

Разработчиците твърдят, че версията 4.0 е до три пъти по-бърза от стоковия браузер на Андройд. Новата “лисица” има подобрен JavaScript engine с компилатор JaegerMonkey JIT, което подобравя цялостното графично представяне и бързото зареждане на страниците. Новият интерфейс е пригоден за да може браузера максимално да наподобява компютърният си еквивалент. В следствие на това ще видите познатите tab-ове или възможност за отваряне на няколко сайта едновременно, както и оптимизираният bookmark, който ги синхронизира с вашият компютър или e-mail.

Специално впечатление прави Save to PDF функцията, която е много удобна когато сте на път за да запазите нужните сайтове в .pdf формат и да ги разглеждате по-късно дори без налична интернет връзка.

Можете да намерите новият Firefox 4.0 в Android Market или от официалният сайт: http://www.mozilla.com/en-US/m/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zCe_1DxBQDc

Няма коментари:

Публикуване на коментар